Vasile Radu Ștefan

| 02 august 2013 | Răspunde
Vasile Radu Ștefan
 525066_570853442933675_1041674223_n
Oraș:  București
Data Nașterii: 19 Octombrie 1993
Studii- Colegiul National ”Mihai Viteazul”
Bucuresti, 2013

Date Personale

Vasile Radu Ștefan este un tânăr scriitor născut în București ”într-un senin an 1993”. A absolvit în 2013 Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din București și este unul dintre cei 10 autori ai antologiei ”Vocile Eutherpei” care poate fi citită în format electronic exclusiv pe site-ul nostru. Se consideră un om cu pasiuni obișnuite însă recunoaște că scrisul reprezintă o pasiune cu un iz special, o pasiune care îl ajută să evadeze ”din lumea de toate zilele”. Deși se declară influențat de poeți ca Nichita Stănescu, Eminescu sau Topârceanu nu dorește să devină un epigon ci un poet original care să fie citit cu plăcere.

 

Studii

Colegiul Național ”Mihai Viteazul” București, 2013

 

Pasiuni

Cititul, jocurile video, ieșirile cu prietenii.

 

Influențe Recunoscute

Radu declară: ” Trebuie să recunosc că m-am lăsat influențat de fiecare curent cu care am făcut cunoștință de-a lungul anilor. Aici pot vorbi despre Nichita Stănescu, Mihai Eminescu sau George Topârceanu, dar încerc totuși să nu devin un epigon, ci să îmi impun propriul stil.”

 

Descriere Personală

” Nu știu de unde curiozitatea față de creion și foaie. A apărut ca ceva diferit și m-a atras iremediabil. Nu sunt special, nici măcar nu știu dacă ma pot considera poet sau prozator. Părerea mea este că un scriitor trebuie să se remarce prin ceea ce scrie. Dacă am dovedit ceva prin antologia în care m-am implicat literar, a fost entuziasmul de care dau dovadă atunci când scriu. Singura mea dorință este să fiu citit cu plăcere.”

 

Descrierea Omu’ și Libelula

Vasile Radu Ștefan este un poet în devenire. Deși este foarte tânăr, “manevrează” exemplar arta poeziei reușind să închege versuri, apoi strofe și în cele din urmă poezii puternice, pline de însemnătate. Prin antologia la care a participat, “Vocile Eutherpei”, am avut ocazia să citim 10 poezii compuse de el, 10 lucrări pe teme diferite, structuri diferite, complexități diferite. Această variație de stil, mesaj și compoziție scoate în evidență exact natura și punctual în care Radu se afla, punctul de început. După cum declară, deși se simte inspirat de mai mulți poeți, dorește să-și găsească un stil al sau, un stil care sa îl reprezinte în oceanul literar roman, un stil plăcut la citit și care să descrie cel mai bine ceea ce el , ca și artist, reprezintă. În creațiile sale descoperim poezii cu rimă, de obicei încrucișată, însă și poezii cu rimă liberă, poezii fără măsură sau ritm, poezii filozofice, poezii în spirit bacovian, poezii de dragoste sau chiar poezii sociale. Trăim vremuri ciudate, în care oricine poate pune mâna pe o bucată de hârtie și să scrie, crezând că poate devenii scriitor. Oameni care pun mâna pe-un creion, trag două linii și se consideră desenatori. Trăim vremuri în care individualismul și adevărata valoare trebuiesc construite, câștigate și menținute cu mult talent, muncă și devotament. Este important să nu renunțăm, atunci când creăm, la ceea ce interiorul nostru țipă, la ceea ce mintea noastră și sufletul nostru dezvoltă lăsând talentul să înflorească. Referințele sunt bune, idolii la fel, însă adevărata valoare stă în propria amprentă și în curajul de a deveni unic și de neignorat. Iar Radu este pe drumul cel bun. Deși recunoaște influențele care îl călăuzesc în ceea ce compune, se observă un “tipar” în scrierile sale, o hartă mută care se formează în fiecare poem al său, hartă ce îi aparține și care stă la dispoziția oamenilor care știu cum să o citească. Nu este ușor să fi remarcat în ziua de astăzi, iar foarte mulți artiști rămân necunoscuți, și nu pentru că nu sunt talentați sau muncitori, ci pentru ca au acceptat ideea că la fel ca și ei mai sunt multi alții și astfel au renunțat la lupta pentru autodepășire. Echipa Omu’ și Libelula îl susține pe Vasile Radu Ștefan, îi recunoaște talentul și priceperea și îl susține pentru a deveni dintr-un poet bun unul și mai bun, tot mai bun, cel mai bun.

 

Lucrări pe Omu’ și Libelula

Antologia “Vocile Eutherpei” – Poezii publicate: Ars poetica, Inima mea, Pastel urban, Seara lui Dali, Bolnavi, Ploaia mea, Rătăcire, Ce păr frumos ai, Ultima picătură, Călător dincolo de viaţă.

 

Link-uri artist

Blog Personal

Categorie: Biografii, Biografii Poeți

Lasă un răspuns