Mona Boșcu

| 23 septembrie 2013 | Răspunde
Mona Boșcu
 mona
Oraș:  Lugoj
Data Nașterii: 15 Februarie 1987
Studii- U. „Politehinica” Timisoara

– C.N. „C.Brediceanu”, Lugoj,
2006, sectia germana

– Scoala Generala „A.Odeanu”,
Lugoj, 2002, sectia germana

Date Personale

Mona Boșcu este o scriitoare născută la Lugoj pe 15 februarie 1987. Scrie poezii și versuri pentru melodii, în limba engleză și germană, însă și proză, având două piese de teatru în curs de publicare. Este inspirată de muzica și de versurile trupelor pe care le îndrăgește însă și de opera poetului Lucian Blaga.

Studii

Universitatea „Politehinica” Timișoara – Facultatea de Chimie Industrială și Inginerie a Mediului – neterminată

Colegiul Național „C.Brediceanu”, Lugoj, 2006, secția germană, profil: matematică-fizică

Școala Generală „A.Odeanu”, Lugoj, 2002, secția germană

Pasiuni

Muzica (mai multe genuri, dar în special metal, new age, opera și musicals), astrologie, colecționez pietre prețioase și semi-prețioase (și știu câte ceva despre fiecare piatră), cititul.

Influențe Recunoscute

Mona declară: ” L’ame Immortelle – datorită lor am început să scriu versuri de melodii în germană, Lucian Blaga(poetul meu preferat), diverse alte (și multe) formații metal/rock pe care le ascult, The Hourglass, Enya.”

Descriere Personală

” Tot ce scriu simt, trăiesc.

Scrisul a devenit un fel de jurnal pentru mine, un mod de a mă descărca și elibera. Și poate și din cauză că nu aș fi în stare să țin un jurnal, să scriu în fiecare zi ceva. Fiind pasionată de mică de muzică și ascultând aproape numai muzică în limba engleză, am început să-mi pun ideile și sentimentele sub formă de versuri, melodii, ”cântabile” (deși nu știu să cânt).

Prima melodie am scris-o la 13 ani și de atunci am continuat să transform orice idee, sentiment, tot ce aveam pe suflet, în versuri. După un timp au apărut și câteva poezii în germana, fără rima, fără oarecare ritm și mai încolo am început să scriu melodii mai complexe,cu rime diferite, pasaje în latina, refrene diferite.

Am și două piese de teatru în plan, la care îmi tot propun să scriu mai des și o poveste scurtă, fantasy, care va fi cândva, sper, un roman. Una din piese am început-o în liceu și este o dramă contemporană și încă nu e nici unde pe internet, despre cum se schimbă viața unei tinere la finalul liceului și cum trece ea peste toate acestea. E împărțită în acte și scene, descrierile scenelor le-am scris demult, ca să știu exact ce se întâmplă, urmează doar să scriu dialogurile.

A doua piesă este despre o ucigașă lipsită complet de sentimente și sper să reușesc să o termin pe aceasta cel mai repede.”

Descrierea Omu și Libelula

Mona este un caz aparte pentru această comunitate din mai multe motive. În primul rând este primul scriitor cu opere scrise în limba germană. În al doilea rând este prima poeta ale cărei versuri sunt compuse special pentru a fi cântate.  Ce mi-a plăcut din nou deosebit de mult sunt fragmentele din piesa de teatru ”The Black Rose” (Trandafirul Negru), operă pe care o vom publica și noi aici pe site. Am descoperit în scrierile sale o imaginație foarte bogată, un simt al acțiunii frumos conturat, o atenție plăcuta la detalii, însă nu o atenție care să încarce peisajul și să obosească cititorul, îndepărtându-l de firul acțiunii. Mereu am fost de părere că redactarea și conceperea unei piese de teatru este o adevărată artă, nefiind ceva ce oricine poate realiza, însă cu siguranță Mona este pe drumul cel bun și aș fi curios și încântat să îi văd piesele jucate pe scena unui teatru. Deși temele sale pot părea dure, macabre pe alocuri, povestea din spatele piesei ”The Black Rose” este una frumoasă, tristă și cu mult suflet și însemnătate. Ne bucurăm mult să o avem pe Mona pe site, ne bucurăm că s-a alăturat comunității noastre și că este dispusă să împărtășească frumoasa sa imaginație cu noi.

Lucrări pe Omu și Libelula

Elegie an einen Freund – Poezie (germană)

Everybody’s Lovepoem - Poezie (engleză)

The Black Rose – Teatru (Engleză)

Link-uri Artistă

Facebook

DeviantArt

Categorie: Biografii, Biografii Poeți, Biografii Prozatori

Lasă un răspuns