Dan Suhai

| 05 septembrie 2013 | Răspunde
Dan Suhai
 16762_2642589682038_1971866491_n
Oraș:  Slobozia
Data Nașterii: 13 Mai 1991
Studii

– C.N. „Mihai Viteazul”
Slobozia, 2010

Date Personale

Dan Suhai este un tânăr din Slobozia, Județul Ialomița pasionat de poezie. După cum chiar el declară, a renunțat la a respecta orice ”canon literar” și a adoptat un stil liber de a scrie, fără rimă obligatorie, fără ritm sau măsură, însă cu mesaj și esență plus fascinația și misterul necesar unui poem. Artiștii care l-au influențat au fost rebelul Tristan Tzara, genialul Emil Cioran prin eseurile sale, dar și melodiile compuse de  Kazi Ploae.

Studii

Colegiul Național „Mihai Viteazul” Slobozia, profil real (matematică-informatică),2010

Pasiuni

Muzica, literatura, alcoolul, comediile foarte proaste

Influențe Recunoscute

Dan declară: ”Poezie postmodernistă, Tristán Tzara a avut un mare impact asupra modului meu de a privi poezia. Am ales renunțarea la canoanele acceptate „oficial”, îmbin versul alb cu rimele general acceptate. O altă mare influență au avut-o eseurile lui Cioran, dar și muzica produsă în perioada 2009-2010 de Kazi Ploae.”

Descriere Personală

obosit spre siktir cronic,
bag la ficat alcool metodic
și intru-n stare de blackout,
eu doar accept și nu mă laud
c-am devenit poet bețiv,
golan pervers și nesimțit.
o să treacă, toate trec
și într-o zi o să reneg
tot ce mă leagă de suhai
și-o să mă urc încet la rai.
evoluez la orizont
ca bravul svejk căzut pe front
și-o să ajung și vertical,
să duc totul la nivel astral.
și mint și spun că nu iubesc,
ucid grotesc tot ce e sentiment lumesc
să scap și de blesteme și de suflet.

Descrierea Omu’ și Libelula

Dan este primul poet din această sferă a literaturii care pătrunde pe site-ul nostru. Nu este tipul clasic de poezie ceea ce el compune, uneori folosind cuvinte dure, licențioase, nu este genul de om care să-și cenzureze gândurile și simțurile, spunând în versurile sale exact ceea ce simte, cu cuvintele care îi reprezintă cel mai bine starea, chiar dacă acestea poate nu sunt cele mai ortodoxe. Dincolo de aceste clișee însă, cei care vor pășii cu încredere în creațiile sale, vor descoperi o minte sclipitoare, și un artist care scrie, simte și știe ce face. Poemele sale poate ca nu au mereu rima, iar măsură nici atât, însă dacă le lași să te cuprindă, mesajul și ”rima interioară” devin adevărate lecții de viață venite de la un tânăr de 22 de ani. Poeme ca ”manifest”, ”tandem cu 2 dani la centura”, ”trepte”, sau ciclul ”mona” sunt doar câteva exemple de poeme care pentru conservatori probabil vor fi simple aberații compuse de o altă epigonie;  însă pentru cei deschiși pentru ”altfel”,  cei care vor și ”altceva”, vor descoperii un poet demn de admirat și susținut în persoana lu Dan Suhai. Mai jos veți găsii poeme publicate pe site-ul nostru dar și link-uri către celelalte colțuri din lumea sa.

 

Poezii pe Omu si Libelula

manifest

tandem cu 2 dani la centura

cam-PION

Link-uri Artist

Site Personal

Facebook

Categorie: Biografii, Biografii Poeți

Lasă un răspuns