Cîrnicianu Cristina

| 17 februarie 2013 | Răspunde

Cîrnicianu Cristina

 cristina_cirnicianu1
Locul Nașterii:  Bîrlad
Anul Nașterii: 1978
Studii

– Colegiul Național ”Gh. Roșca Codreanu”, Bîrlad
– Fac. ”Management Finațe-Bănci”, București
– Masterat ”Informatică-Economică”, București

Date Personale

Cîrnicianu Cristina este un scriitor care putem spune că a ajuns la maturitatea sa artistică, o maturitate care o ajută să făurească creații pe care nu le uiți și de asemenea creații care le poți identifica cu Cîrnicianu Cristina, Poetul. Născută în 1978 la Bârlad, a urmat cursurile facultații de management din București. Gellu Naum și Sylvia Plath sunt catalizatorii care i-au aprins chimia interioară iar alături de mentorul său , poetul Cristian Simionescu, au contribuit la ceea ce astăzi reprezintă poetul Cîrnicianu Cristina.

 

Studii

Colegiul Național ”Gh. Roșca Codreanu”, Bîrlad
Facultatea de ”Management Finațe-Bănci”, București
Masterat ”Informatică-Economică”, București

 

Pasiuni

Jazzul, muzica rock, cititul, scrisul.

 

Influențe Recunoscute

Cristina declară: “Sylvia Plath – a fost dragostea mea cea mai mare, din liceu
Poetul Cristian Simionescu, mentorul meu din liceu
Gellu Naum – redescoperire târzie

În ceea ce privește stilul meu prefer să las criticii să se exprime. Tot ce pot spune sigur este faptul că foarte rar scriu poezii de dragoste iar ceea ce fac în mod constant în poeziile mele este să creez un mix de real și fantastic.

Scriitorii care m-au influențat și mă influențează în continuare, prin operele lor, nu-i văd altceva decât declanșatori ai unor chimii deja existente în mine, poate tocmai de aceea mă influențează ei și nu alții. Însă maniera în care mă exprim sper să fie originală.”

 

Descriere Personală

“Am fost publicată în 2 antologii și o revista literara în 2012.
M-am reapucat de scris pe la mijlocul anului 2010 după mai bine de 10 ani de pauză.
Sunt de multe ori cobaiul scrierilor mele, prin urmare, uneori, mă copleșesc propriile labirinte, experimentele, mizeria ghetourilor mele mentale, risipa de energie în rotițe care nu duc nicăieri.
Și, da, teama mea cea mai mare este că autocritica se va transforma cândva în marele meu devorator. “

 

Descrierea Omu’ și Libelula

Când am citit întâia oară poemele Cristinei Cîrnicianu, am descoperit o un om care combină noțiunea simplă a lucrurilor înconjurătoare cu complexitatea proceselor psihologice și empatice pe care ea le nutrește în interiorul ființei sale. Citind un poem, apoi al doilea, al treilea, ajungând ca câteva zeci pot deduce un “lexic propriu”, cuvinte care pentru dicționar semnifică ceva, însă pe harta creației sale au alte conotații. Ceea ce scriu acum este pur subiectiv, este ceea ce eu am experimentat și dedus citind operele sale. Pe de alta parte, citind poemele sale, gândul m-a dus la Arghezi, apoi puțin la Bacovia, însă un Bacovia mult mai complex și mult mai complet. Modul foarte liber de a scrie, stilul nonconformist și “revolta” interioară creează un artist matur, și un poet care știe ce are de spus și nu îi este frică să folosească cuvinte, expresii sau idei dure pentru a exprima o anumita stare, trăire, doleanță, mai ales dacă situația o cere. Pot spune că sunt placut impresionat de poemele Critinei și prin publicarea ei pe site, echipa Omu’ și Libelula dorește să arate și un alt stil de a scrie, o altă mentalitate, mai pragmatică, mai directă, mai originală. Sperăm să vă placă selecțiile făcute.

 

Link-uri artist

Blog Personal

 

Lucrări pe Omu’ si Libelula

***

Cutia Neagră

Mâinile Măcelarului

Nimic De Pierdut (1)

Morții Mei

 

Dați o mână de ajutor echipei Omu și Libelula participând la Sondajul de Opinie. Durează maxim 2 minute însă ne ajută pe noi la înțelegerea cititorilor și la adaptarea site-ului conform sugestiilor voastre. Mulțumim! Pentru a merge la Sondajul de Opinie Activ Click AICI, pentru a citi mai multe despre aceste chestionare Click AICI.

Etichete (tags):

Categorie: Biografii, Biografii Poeți

Lasă un răspuns